Ontdek het laatste nieuws over de photoshop en de design gerelateerde nieuwsitems. Praat mee over deze recente onderwerpen op Designplanet.nl! Lees hier onder de laatste ontwikkelingen van design en photoshop:

-> Adobe's Creative Cloud : 29-07-13

Het is al langer bekend dat Adobe van plan was een dienst te introduceren die geheel afhankelijk was van de cloud. Voor de mensen die niet weten wat een cloud is: Een cloud is een plek op het internet die wordt gebruik door mensen over de hele wereld. De cloud is een plek die wordt ondersteund door software en hardware binnen server parken. De cloud wordt beheerd op een centrale plek en is te alle tijde beschikbaar voor mensen over de hele wereld. Je bent niet meer afhankelijk van de server thuis, of de computer op het werk. Al je werk, privé bestanden etc. worden opgeslagen binnen deze 'Cloud'.

De voordelen en nadelen van Adobe's Creative Cloud

Adobe speelt in op de behoefte van de consument door de Adobe Creative Cloud aan te bieden. Waar je gewend bent om bijvoorbeeld Photoshop te installeren op je computer is het nu mogelijk de programma's vanuit de cloud te gebruiken. Dit brengt vele voordelen met zich mee maar ook nadelen. De voordelen zijn dat je altijd bent verzekerd van een backup van je software en dus niet bang hoeft te zijn dat je jouw licentie kwijtraakt of dvd's met de software erop.  Je hoeft ook niet continue in verbinding te staan met het internet omdat, de software op je medium wordt geïnstalleerd waaronder bijv. een mac of pc. De updates die gemaakt worden of de synchronisatie die wellicht hebt ingesteld zijn wel afhankelijk van internet. Maar het is niet meer dan normaal om iedere dag wel met het internet in connectie te staan. Mocht het onverhoopt voorkomen dat internet uitvalt of iets dergelijks kan je evengoed gebruik maken van de programmatuur om je werk voor te zetten.

-> Poster design : 19-08-13

Je wilt zelf een poster designen? Maar je weet niet waar je moet beginnen? Je hebt iets te vieren, je wilt iets melden voor het publieke oog? Of je wilt misschien aandacht voor een specifiek onderwerp. Een poster is de ideale manier om je bericht onder de aandacht te brengen, mits je natuurlijk de juiste plek hebt gevonden om je doelgroep te vinden en waar je jouw poster kunt ophangen.

Kies voor een passend design

Het design van je poster hangt er helemaal vanaf wat voor bedrijf je hebt, of dat je überhaupt een bedrijf hebt en welke boodschap je wilt overbrengen. Past het bij de missie en visie van je bedrijf en kunnen mensen zich in de boodschap brengen. Zodra je dit in kaart hebt gebracht ga je denken over het uiterlijk van de poster. Er is nog altijd tijd om te tweaken aan je boodschap maar we gaan er vanuit dat je als eerste een boodschap hebt gemaakt en informatie hebt verzameld die je kwijt wilt op de poster. Je moet natuurlijk weten hoeveel plaats je nodig hebt voor de tekst en bijv. afbeeldingen. Dan pas kan je beginnen aan het design van de poster.

Maakt reclame met een poster

De eerste stappen die je moet ondernemen met betrekking tot het design of je de huisstijl wilt aanhouden van het bedrijf of de stijlen wilt aanhouden van bijv. het festival waar je jouw poster wilt ophangen. Puur afhankelijk van de omgeving dus en nogmaals de boodschap die je wilt overbrengen. Het designen van de poster is vaak niet het meeste werk, maar is afhankelijk van de locatie, boodschap en huisstijl