Hosting

Geplaatst op: 16-01-2014

Bij het opzetten van een website komt er meer kijken dan alleen een domeinnaam aanvragen. Er moet namelijk hosting aangevraagd worden. De hosting is een klein gedeelte van een webserver, dit gedeelte zit dan op de hard disk hiervan. Wil jij dus graag een website online zetten? Dan is de hosting ontzettend belangrijk want zonder deze hosting zal het namelijk niet volbracht kunnen worden. Vaak als je een domeinnaam aanvraagt via een website dan is de hosting hiervoor ook geregeld. De kosten voor een domeinnaam zijn dan wel wat hoger. Het is verstandig daarom om de hosting apart te regelen.

Wat is hosting precies?

Hosting kan gezien worden zoals je vaker een bestand opslaat op je computer. Zo wordt je website na het registreren van een domeinnaam en het ontwerpen van de website geacht om 'opgeslagen' te worden. De website is pas bereikbaar voor bezoekers wanneer deze opgeslagen is. Dit opslaan gaat niet zomaar als dat normale bestandje op je computer maar moet gedaan worden bij een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van webhosting. Dit bedrijf regelt dan een stukje webruimte voor je website zodat deze ook toegankelijk wordt voor bezoekers. Er komt dus veel meer kijken bij het aanmaken van een website dan alleen een domeinnaam registreren. De hosting wordt geregeld via een ontzettend grote computer die dag in dag uit verbonden is met het internet. Deze enorme computer wordt ook wel de server genoemd. Als een bezoeker je domeinnaam intypt zal deze direct doorverbonden worden door de server en zijn alle bestanden die je wilt laten zien op de website zichtbaar.

Hosting van Design Planet

Ben jij op zoek naar een partij, waarbij je jouw website of webshops kunt hosten? Wij van Design Planet kunnen je wellicht verder helpen. Wij hebben voor vele websites al goede hosting geregeld. Goedkoop betekend ook in hosting land meestal duurkoop. Hoe meer websites op 1 server staan, hoe onstabieler de websites worden. Dit hangt onder andere af van het verkeer, de bandbreedte die beschikbaar is en de mate waarin websites op de server vatbaar zijn voor hackaanvallen. Wij hebben er voor gekozen alleen goed onderhouden hosting aan te bieden, met een beperkt aantal websites per server. Ook op zoek naar kwalitatief goede hosting? Neem dan contact met ons op.