Domeinnaam registeren

Geplaatst op: 16-01-2014

Wil je graag je eigen website of een eigen webshop opzetten? Dan heb je als eerste een domein naam nodig die geregistreerd moet worden. Het kan namelijk niet zo zijn dat er domeinen dubbel gebruikt kunnen worden, wel komt het voor dat de domeinnaam precies hetzelfde is maar toch eindigt op iets anders. Denk hierbij aan een '.com' versie en een '.nl' versie die beide wel hetzelfde zijn voor de punt.

Wat is belangrijk?

Het is belangrijk om een domeinnaam te nemen die makkelijk te onthouden is door personen en ook relevant is aan de naam van je bedrijf of wat je bedrijf aanbiedt. Voor een schilder is het aan te raden om iets relevants met verf, kwasten, schilderen of zijn eigen naam te doen, het zou raar staan als hij iets van dieren in zijn domeinnaam zou verwerken wanneer hij hier niet mee bezig is. Het is ook aan te raden om bepaalde 'key words' in de domeinnaam te verwerken zodat de website sneller gevonden zal worden via zoekmachines. De key words zijn woorden waarop vaak gezocht wordt via Google of andere zoekmachines dus als deze relevant zijn aan het product of dienst dat je aanbiedt is dit alleen maar gunstig.  

Waar kan het?

Er zijn ontzettend veel plekken waar je je domeinnaam kunt registreren. Hier kan je ook altijd controleren of uw domeinnaam nog wel beschikbaar is. Vaak is het moeilijk om een originele naam te verzinnen dus de kans dat de domeinnaam al bezet is, is ontzettend groot. Wil je een bepaalde domeinnaam laten vast leggen neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Naast nieuwe domeinnamen kunnen wij je via de service van mr-domein.nl ook domeinnamen aanbieden die relevant zijn en reeds historie hebben. Dit kan belangrijk zijn voor een snelle start van je nieuwe concept.