HTML / CSS

Geplaatst op: 27-03-2014

Achter de schermen van een website komt natuurlijk ontzettend veel kijken. De twee begrippen HTML en CSS spelen hier een ontzettend grote rol in. Beide componenten zijn tegenwoordig onmisbaar te noemen in de online wereld. In dit artikel introduceren wij jou met beide begrippen en wij laten jou weten hoe belangrijk deze componenten voor jouw website kunnen zijn!

HTML

HTML is een codeertaal die gebruikt kan worden voor iedere website. De functie van deze codeertaal is om ervoor te zorgen dat de website goed in elkaar steekt. Bedrijven verwachten steeds meer van deze codeertaal. De website is immers het visitekaartje van een bedrijf. Om die reden ontwikkeld HTML zich steeds vaker. Reeds is nog HTML 5 gelanceerd. Dit is een programma dat zonder ondersteuning van Flash een website sneller kan laten lopen, gebruik maaktvan kwalitatief betere designs en het is daarnaast goed beschikbaar voor zowel Iphone als tablets. Een slogan die gepaard gaat met HTML is “More power to the browser”.

CSS

Waar HTML zorgt voor de codeertaal, zorgt CSS voor de opmaak van de pagina's. De functie van een CSS is om jouw website op een efficiënte manier een mooie opmaak te geven. Het beheren van dit systeem is gemakkelijk. Je kunt eenvoudig wijzigingen doorvoeren die automatisch op jouw website kunnen worden doorgevoerd. CSS zorgt voor een snellere laadtijd op je pagina en het maakt mogelijk dat jouw website beter vindbaar is voor de online bezoeker.