Design in Photoshop

Geplaatst op: 05-04-2013

Voorheen werden veel website ontworpen in programma's als frontpage en dreamweaver. Van deze programma's hoor je tegenwoordig niets meer. Vandaag de dag wordt het gros van de websites namelijk gemaakt in Photoshop. Dit programma is daar namelijk zeer geschikt voor. Door de talloze mogelijkheden kun je elk detail van de elementen van je website zelf bepalen. De kleur, de vorm, de schaduw, de effecten, noem maar op. Zo kun je een uniek design maken dat helemaal aansluit bij de visie van je onderneming.

Hoe maak je een design in Photoshop?

Het maken van een design begint altijd met het bepalen van het thema en de hoofdkleuren. Waar gaat de website over en welke kleuren gaan er hoofdzakelijk in voorkomen? Dat is lastiger dan je denkt. Het is natuurlijk logisch dat een website van een begrafenisondernemer geen felroze en feloranje als hoofdkleuren heeft, maar bij veel andere bedrijven is dat niet zo duidelijk. Wanneer dat is gebeurd, is het noodzakelijk om te bepalen welke 'tabbladen' er in de website komen. Een homepage en een contact pagina spreken voor zich, maar welke pagina's komen daar nog meer bij? Ook is het belangrijk om te bepalen wat het uiteindelijke doel van de website wordt. Een portfolio  website zal plaats bieden aan veel foto's. Een informatieve website zal daarentegen veel meer tekst bevatten.

Professioneel bedrijf

Op het internet staan eindeloos veel Photoshop tutorials, helemaal gericht op het maken van een website design. Het technische gedeelte is echter wat lastiger, want het is erg moeilijk om een website zonder enige kennis van programmeren online te zetten én volledig werkend te krijgen. Daarom is het toch aangeraden om een professioneel bedrijf in te schakelen die deze zaken voor je regelt.