Creatief met Photoshop

Geplaatst op: 05-04-2013

Behalve designen en foto's retoucheren kun je ook andere dingen doen met Photoshop. Zo zijn er creatievelingen die ontzettend goed kunnen tekenen in het uitgebreide programma. Vaak doen ze dit in combinatie met een speciale muis in de vorm van een pen. Doordat photoshop praktisch elke kleur in haar kleurenpallet heeft zitten, lijken veel tekeningen bijna op foto's. Het is ontzettend knap hoe deze mensen een celebrity natekenen met enorme precisie. We begrijpen dat je nu natuurlijk heel erg benieuwd bent naar deze tekeningen, dus daarom hebben we er hier een paar voor je op een rijtje gezet.

Nico Di Mattia

De ultieme koning op het gebied van Photoshop tekenen is Nico Di Mattia. Deze Argentijnse kunstenaar is al van kinds af aan een enorme fan van tekenen. Op zijn 15de geeft hij zijn eerste stripboek uit. Tijdens zijn eerste jaar aan de hogeschool maakt hij een muurschildering met acrylverf van The Planet Of The Apes op zijn slaapkamer. Dit neemt hij op op video (VHS): zijn eerste speedpainting is geboren. Hij ontwikkelt zich verder en in 2007 wordt hij wereldberoemd door zijn befaamde speedpaintings op youtube. Deze zijn gemaakt in, jawel, Photoshop. De onderstaande filmpjes zijn drie van zijn geweldige creaties.

Kunstwerk

Zoals je ziet lijkt het eindresultaat net een foto. Zijn werk is echt ongelofelijk en ongeëvenaard. Als je het proces niet zou zien, zou je niet geloven dat deze kunstwerken in Photoshop is gemaakt. Nico Di Mattia heeft van zijn teken skills zijn werk gemaakt en is momenteel bezig om zijn eigen stripboek uit te geven. Ook werkt hij als freelance illustrator voor verschillende klanten over de hele wereld.