Content Management System

Geplaatst op: 16-01-2014

Content Management System is een Engels woord voor Content Beheer Systeem. Een CMS kan ontzettend handig zijn voor mensen die niet heel technisch zijn ingesteld. Het maakt het namelijk mogelijk om zonder vele technische handelingen toch een website in te vullen naar je wensen. Met behulp van CMS kan je snel nieuwe documenten toevoegen aan een website en ook snel dingen veranderen. Dit systeem is voor zowel de beheerder van de website ontzettend functioneel maar dat uit zich ook voor de bezoeker.

Voordelen CMS

Het grootste voordeel van een CMS is toch wel het gebruik, want hiervoor is er weinig tot bijna geen technische kennis bij nodig. De beheerder kan binnen enkele klikken op de muis de lay out veranderen. Een ander voordeel door de eenvoud van het systeem is dat er ook meerdere mensen zich kunnen inloggen als administrator, zij kunnen dan ook dingen veranderen op de website. Let hierbij wel op dat er afspraken worden gemaakt over hoe en wat er op de website gedaan moet worden. Anders kan het voorkomen dat er meningen over het uiterlijk en de inhoud van de website verschillen.

Wat is er nodig voor CMS?

Een CMS is niet iets wat je direct op je computer hebt staan en waar je dan direct mee aan de slag kan. Er zijn namelijk een aantal dingen die nodig zijn om een CMS te kunnen gebruiken. Je hebt ten eerste een domeinnaam nodig waar de bezoekers je later op zullen gaan vinden. Om een domeinaam online te krijgen heb je hosting nodig, dit is een stukje webruimte waarop je website op opgeslagen staat. Het programma waarmee je werkt moet natuurlijk ook bestendig zijn om het CMS te kunnen dragen. Let hierbij dus altijd goed op. Wij van Design Planet kunnen je verder helpen met het een goed cms dat gebruiksvriendelijk werkt. Neem contact met ons op voor meer informatie.